Parga

Parga

parga

Parga je najpopularnije letovalište u oblasti Epir. Nalazi se 60 km jugozapadno od Janjine, grada koji je centar ove oblasti. Ova oblast je u severozapadnom delu Grčke. Parga je smeštena na obali Jonskog mora. Antičko ime za Pargu bilo jeIpargos. Parga je pridružena Grčkoj posle Balkanskih ratova. Parga je zvanično proglašena turističkom oblašću 1962. Iz Parge svakodnevno polaze brodići za Krf iPaksi. U zapadnom delu Parge se nalazi stenovito brdo obraslo različitim vrstama borova. U zalivu, između plaže i luke nalazi se ostrvce na kojem je lepa kapelica. Do ostrvca se može lako i brzo doplivati. U istočnom delu Parge se nalazi jezero Kalodiki. Pargu oružuju živopisni predeli. Lep venecijanski zamak na severu Parge, na litici,  razdvaja luku i zaliv od prelepe peščane plaže. Ova tvrđava datira iz 1570.godine. Sa tvrđave se pružaju fantastične panorame.

Opština Parga uključuje i mesta Agia, Antousa, Agia Kiriaki. Grad Parga sada ima2.500 stanovnika. Pored predivne prirode, Parga je poznata i po odličnommaslinovom ulju koje je najbolje u ovoj oblasti Grčke. Brda oko Parge su prekrivena maslinjacima. Parga je mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se u malom zalivu na padini, okruženo šumom i stablima maslina. Romantične uličice sa belim kućama pune su kafića, restorana i taverni. Tempo života je preko dana nešto sporiji, da bi u večernjim časovima luka živnula ukosmopolitskoj atmosferi koja zadovoljava svačiji ukus. Zakonom je uređeno da sve kućice u starom delu moraju biti okrečene u žutu ili crvenu boju, a u tom delu mesta nije dozvoljeno da se podiže više spratova. Ima poštu, ambulantu, apoteke, supermarkete, pekare, pa čak i praonice veša.


VILA   VAVAS

Vavas_01Uskim krivudavim, tipično mediteranskim ulicama Parge, na 500 m od plaže, iznad samog centra grada dolazimo do vile Vavas. Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije u prizemlju i četvorokrevetni studio na spratu

od 70 €


VILA   OLIVA

Oliva_11Vila Agapi se nalazi u maslinjaku u slikovitom mestu Parga. Sve sobe imaju sopstveni balkon. Centar grada i plaže na Jonskom moru se nalaze na 8-10 minuta hoda. Do istorijskih ulica Parge i restorana sa živom atmosferom lako se stiže pešice.

od 75 €


VILA   HRISULA

Hrisula_03Vila Hrisula se nalazi na 6-8 minuta hoda od gradske plaže Krioneri a samo na 4-5 minuta hoda do plaže Piso Krioneri. Sve sobe su klimatizovane i opremljene su sa ukusom. Do glavnih ulica Parge i do svih glavnih tačaka se vrlo lako stiže pešice.

od 75 €


VILA   GARDEN HOUSE

Garden house_7Vila Garden house se nalazi na 8-10 minuta hoda od gradske plaže. Sve sobe su klimatizovane i lepo su opremljene. Imaju kuhinju sa fižiderom, krevete, TV, kupatilo. Ispred vile nalazi se prelepo uredjen vrt po kome je kuća i dobila ime.

od 75 €


VILA   AGAPI

Agapi_02Vila Agapi se nalazi u maslinjaku u slikovitom mestu Parga. Sve sobe imaju sopstveni balkon. Centar grada i plaže na Jonskom moru se nalaze na 8-10 minuta hoda. Do istorijskih ulica Parge i restorana sa živom atmosferom lako se stiže pešice.

od 80 €


VILA   DANDOLOS

Dandolos_9Vila Dandolos se nalazi na 8-10 minuta hoda od gradske plaže. Parge i do svih glavnih tačaka se vrlo lako stiže pešice.

od 70 €


VILA   EVIS

Evis_1Vila Evis je smestena na Valtos plaži i okružena gustom mediteranskom vegetacijom. Na 450 m od Valtos plaže i 20-ak minuta od smog centra.

od 75 €